VABILO: Lokalni obnovljivi viri kot temelj trajnostne​ga razvoja

ponedeljek, 12. marec 2012 09:00:00

V okviru projekta Slovenija znižuje CO2: dobre prakse, vas Umanotera 20. marca vabi na predstavitev in ogled

Lokalni obnovljivi viri kot temelj trajnostnega razvoja

 

  • Ekopark Hartberg je primer okoljevarstvene lokalne skupnosti, ki je ustvarila pogoje za trajnostno delovanje javnih služb, povezavo raziskovalnih institucij z industrijo in javno promocijo tehnologij OVE in URE.
  • V Centru predelave lesa HIZ Zeltweg ustvarjajo delovna mesta na podeželju. Lokalno surovino les z malo energije predelajo v izdelke z najvišjo dodano vrednostjo, ki v desetletjih uporabe skladiščijo CO2.


 

Kako jim je uspelo?

Sosednja Avstrija je vzorčni primer izkoriščanja naravnih danosti in priložnosti, ki jih te prinašajo. Vabimo vas, da spoznate Ekopark Hartberg in Center predelave lesa HIZ Zeltweg.

KDAJ: torek, 20. marec 2012 od 6.30 do 21.00
KJE: EKO Ökopark Hartberg, Hartberg in Holzinnovationszentrum GmbH, Zeltweg, Avstrija

 


Predstavitev je namenjena predstavnikom občin in resornih ministrstev (pristojnih za gospodarstvo, energetiko in gozdarstvo), podjetjem s področij predelave lesa, oblikovanja, arhitekture, obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije ter regionalnim razvojnim in energetskim agencijam. Projekt poteka v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

 

Udeležba s prevozom iz Ljubljane, kosilom in prigrizkom je brezplačna. Vse podrobnosti v vabilu (tudi v prilogi), prijave so obvezne, prijavite se lahko tukaj.

 

Dodatne informacije so na voljo pri Nini Tome na 05 907 13 34 in nina.tome@umanotera.org

Komentarji na to objavo so zaprti.
Vital landscapes Centralna evropa LUZ, d.d.